Kućni red

Kućni red

Da bismo Vam osigurali ugodan boravak i otklonili moguće nesporazume molimo da se upoznate s kućnim redom.

Prilikom potvrde rezervacije podrazumijeva se da ste s njime upoznati i suglasni te da ćete ga se u potpunosti pridržavati. 

Nepridržavanje kućnog reda može rezultirati otkazom rezervacije te naplatom pune cijene boravka bez obzira na raniji prisilni odlazak. Pridržavanje Kućnog reda je nešto što se očekuje od svakog gosta. 

POČETKOM BORAVKA U KUĆI GOST PRIHVAĆA SVE UVJETE IZ “KUĆNOG REDA” I PRAVILA PONAŠANJA U KUĆI Hvala što ste nam poklonili svoje povjerenje. Uživajte u svježem zraku, cvrkutu ptica, pogledu, odmorite dušu i želimo Vam ugodan boravak!

 

 • Troškovi prije boravka

  Troškovi prije boravka

  Troškove zakupa smještaja plaćate osobno domaćinu. Plaćanje se vrši u kunama ili eurima (prema srednjem tečaju HNB na dan dolaska), prema važećem i ovjerenom cjeniku usluga za tekuću godinu koji je istaknut u smještajnoj jedinici.
 • Održavanje čistoće i higijene kuće

  Održavanje čistoće i higijene kuće

  U cijenu su uključeni ručnici, posteljina, kuhinjske krpe, toaletni papir, higijenske potrepštine, sredstva za čišćenje i pranje posuđa. Posteljina se mijenja kod svake smjene gostiju, a gostima koji ostaju više od 7 dana daje se čista posteljina svakih 7 dana koju gosti mijenjaju sami. Gost na raspolaganju ima jedan veliki i mali ručnik. Dostatna količina ručnika nalazi se u sobi gosta u sklopu smještajne jedinice.

  Upotrijebljeni ručnici se ostavljaju u posebnoj košari da bi ih domaćin mogao dati na pranje. U vrijeme korištenja kuće za odmor dužni ste sami održavati higijenu i čistoću te odlagati kućni otpad na određeno mjesto u kontejner udaljen 30m od Weekendice. Kanta za odlaganje smeća se nalazi u kuhinji. Domaćin nije obavezan čistiti i pospremati. Kao dodatno spremište gostima stoji na raspolaganju vrtna kućica ispred koje se nalaze drva za loženje i sredstva za čišćenje i metle.

  Molimo goste da čuvaju okoliš, da čuvaju iznajmljenu smještajnu jedinicu i odnose se obzirno prema namještaju i opremi u interijeru i eksterijeru kuće. Zabranjeno je po imanju i okolišu bacati smeće te opuške od cigareta.

 • Ulazak domaćina u kuću

  Ulazak domaćina u kuću

  Domaćin nema pravo bez najave i dopuštenja ili u odsutnosti gosta ulaziti u iznajmljenu kuću za odmor, niti dirati i koristiti osobnu imovinu gosta. Domaćin može ući u objekt bez prisutnosti gosta samo u slučajevima kada ima opravdanu sumnju da objektu ili imovini gosta prijeti opasnost te kada opravdano sumnja na grubo kršenje pravila kućnog reda. O svom ulasku vlasnik je dužan izvijestiti goste u prvom sljedećem kontaktu. U slučaju opravdane sumnje domaćina da je bila napravljena šteta i kada opravdano sumnja na kršenje pravila kućnog reda, gosti su obavezni omogućiti mu ulazak u smještajnu jedinicu radi provjere.
 • Informacije i pomoć gostu

  Informacije i pomoć gostu

  Domaćin vam stoji na usluzi tijekom Vašeg boravka za sve informacije i pomoć koju trebate. Domaćin nije obavezan niti odgovoran za organiziranje slobodnog vremena i animaciju gosta.
 • Imovina gosta

  Imovina gosta

  Umoljavaju se gosti da vode brigu o svojim stvarima i dragocjenostima ostavljenim u smještajnoj jedinici jer domaćin ne odgovara za njihov eventualni nestanak. Domaćin će učiniti sve u njegovoj mogućnosti da istu zaštiti i upozori gosta o mogućim opasnostima. Također, ne ostavljajte vrijedne stvari u automobilima.
 • Sigurnost kuće

  Sigurnost kuće

  U kuću nije dopušteno unositi oružje, lako zapaljive i eksplozivne tvari i tvari s jakim ili neugodnim mirisom. Nadalje, u kuću nije dozvoljeno unositi električna trošila za koja niste dobili suglasnost domaćina. Utrošak el. energije koji je u cijeni smještaja ne predviđa neuobičajene dodatne aparate na struju, te će se za svako trošilo pronađeno u stanu naplatiti dodatni troškovi el. energije razmjerni potrošnji, bez obzira jesu li upotrebljavani ili ne. Ovo se pravilo ne odnosi na električna trošila za osobnu njegu (brijači aparati, sušilo za kosu). Kada izlazite van kuće, molimo da isključite električna trošila (osim eventualno jednog rasvjetnog tijela), da zatvorite slavine, zatvorite prozore i zaključate vrata.
 • Noćni mir

  Noćni mir

  Buka nije poželjna u kući, posebno za vrijeme noćnog odmora kako u objektu, tako i neposrednoj okolici (zbog smetanja susjedima): na terasi, dvorištu, vrtu u vremenu od 23,00 sati do 08,00. Kršenje reda i mira (galama, nered, buka) dozvoljavaju domaćinu da Vam uskrati boravak na Vašu štetu, kao da ste sami donijeli tu odluku. Osim što se apelira na primjereno ponašanje odraslih, molimo pripazite i na ponašanje djece prilikom igre, a posebno na stvaranje propuha i lupanje vratima. Malu djecu ne ostavljajte bez nadzora odraslih osoba.
 • Glazba

  Glazba

  Zabranjen je angažman DJ-a.
 • Dovođenje neprijavljenih osoba

  Dovođenje neprijavljenih osoba

  Osobama koje nisu gosti iznajmljenog smještaja nije dozvoljen dolazak, noćenje ili cjelodnevni boravak kao niti korištenje inventara bez dopuštenja domaćina. Ukoliko budu pronađene osobe koje nisu registrirane ili nisu najavljene domaćin ima puno pravo otkaza smještaja svim gostima. Osobama koje nisu gosti iznajmljenog smještaja nije dozvoljen dolazak, noćenje ili cjelodnevni boravak kao niti korištenje inventara bez dopuštenja domaćina.

  Ukoliko budu pronađene osobe koje nisu registrirane ili nisu najavljene domaćin ima puno pravo otkaza smještaja svim gostima.

 • Naknada štete domaćinu

  Naknada štete domaćinu

  Gost koji namjerno ili nehotice počini kvar ili štetu na imovini morat će domaćinu nadoknaditi puni iznos nastale štete. Nije dozvoljeno udaljavanje pokućstva i uređaja bez posebne dozvole. Molimo za odgovorno ponašanje i rukovanje. Na dan odlaska gost je obavezan osobno pozvati domaćina da uz njegovo prisustvo pregleda korišteni objekt i kućne aparate kako bi dokazao da nije počinio štetu. Eventualnu štetu dužni ste nadoknaditi na licu mjesta. Tek tada gost ima pravo napustiti smještaj. Sva počinjena šteta koja po odlasku nije prijavljena potraživat će se naknadno od gosta sudskim putem.
 • Kvar na opremi ili uređaju

  Kvar na opremi ili uređaju

  U slučaju kvara na opremi ili uređajima u sklopu smještajne jedinice, molimo vas da odmah obavijestite vlasnika koji će se kvar nastojati ukloniti u najkraćem mogućem roku.
 • Premještanje i iznošenje namještaja

  Premještanje i iznošenje namještaja

  Nije dopušteno premještati namještaj unutar smještajne jedinice ili iznositi nikakav inventar i opremu (ručnike, plahte, pokrivače namijenjene za kuću i sl.), stolove i stolice iz dnevnog boravka na terasu ili vrt te se upozoravaju gosti da ih ne izlažu suncu i kiši.
 • Dolazak i odlazak

  Dolazak i odlazak

  Smještajna jedinica je na raspolaganju od 14:00 sati na dan odolaska do 11:00 sati na dan odlaska.

  Ljubazno Vas molimo da na dan odlaska napustite smještaj do 11 sati kako bi on bio očišćen i pripremljen za druge goste koji dolaze nakon Vas i imaju pravo ulaska od 14:00 sati. Zadržavanje u kući nakon 11 sati bezuvjetno povlači plaćanje još 50 % dnevne cijene bez mogućnosti daljnjeg boravka u smještajnoj jedinici. Ključevi se moraju vratiti po isteku boravka. Ukoliko je to moguće domaćin može dozvoliti i raniji ulazak odnosno dulji boravak u objektu, ali sve isključivo po njegovoj odluci. Objekt kojeg ste unajmili obavezni ste ostaviti u stanju kakvog ste ga i zatekli na dolasku – čistog, urednog i neoštećenog. Ukoliko vlasnik i domaćin utvrdi da gost nije spreman postupiti po navedenom, naknada za čišćenje iznosi 500 kuna.

  Ukoliko se ukaže potreba za produljenjem boravka do 18:00 na dan odlaska i ako je termin slobodan naknada za produženi boravak iznosi 500 kuna.

 • Nepridržavanej kućnog reda

  Nepridržavanej kućnog reda

  Gostu koji se ne pridržava kućnog reda i osnovnih pravila ponašanja te remeti mir, bezuvjetno će se otkazati smještaj bez povrata novca, a sve u svrhu zaštite imovine te sprečavanja radnji koje bi mogle imati kao posljedicu fizičku povredu gostiju zbog nepoštivanja kućnog reda i osnovnih pravila ponašanja u kući. U slučaju otkaza smještaja od strane domaćina zbog povrede pravila kućnog reda gostu će biti naplaćen cjelokupni iznos rezerviranog razdoblja, bez obzira na kraći boravak.
 • Pušenje

  Pušenje

  U kući NIJE dozvoljeno pušenje, dozvoljeno je paljenje svijeća, ali iz sigurnosnih razloga molimo na krajnji OPREZ. Svim pušačima predlažemo da za pušenje koriste terasu pod nadstrešnicom uz upotrebu pepeljara, koje su dostupne na za to predviđenom mjestu. Svakako uzmite u obzir moguće opasnosti od požara. Molimo da opuške ne bacate po vrtu i dvorištu.
 • Loženje vatre

  Loženje vatre

  Nije dozvoljeno loženje vatre izvan za to određenih mjesta. Vatra se može ložiti u kaminu dnevnog boravka i u vanjskom roštilju. Pravljenje roštilja nije dozvoljeno u kaminu u kući. Pozivamo na poseban oprez prilikom korištena kamina u dnevnom boravku te pri korištenju vanjskog roštilja. Provjerite da je vatra ugašena prilikom napuštanja kuće i ne ostavljajte ložište bez nadzora.
 • Otkaz boravka od strane domaćina

  Otkaz boravka od strane domaćina

  U slučaju otkaza smještaja od strane domaćina zbog povrede pravila kućnog reda gostu će biti naplaćen cjelokupni iznos rezerviranog razdoblja, bez obzira na kraći boravak.
 • Prekid boravka od strane gosta

  Prekid boravka od strane gosta

  Ukoliko prekinete Vaš ugovoreni boravak ranije od ugovorenog ili rezerviranog termina, dužni ste platiti boravak u punoj ugovorenoj cijeni.
 • Vrijeme plačanja cijene smještaja

  Vrijeme plačanja cijene smještaja

  Cijena boravka u kući za odmor za cijelo ugovoreno razdoblje naplaćuje se prije početka uporabe istih po javno istaknutom i važećem cjeniku koji u sebi sadrži: smještaj, opskrbu hladnom i toplom vodom, električnom strujom, održavanje temperature u unutrašnjosti prostorije do ugodne razine, energijom za kuhanje, mijenjanje rublja i sitnog inventara, parkirno mjesto, prostor za dodatnu opremu prema prethodnom dogovoru (čuvanje bicikala, dječjih kolica i slično). Iznajmljivač je obvezan „napisati i izdati račun“ za pruženu uslugu kako je to zakonom propisano.
 • Upoznavanje s kućnim redom i eventualni sporovi

  Upoznavanje s kućnim redom i eventualni sporovi

  Početkom korištenja smještaja podrazumijeva se da je gost upoznat s kućnim redom i da pristaje na ovdje istaknute obaveze i uvjete. Svi sporovi nastojat će se riješiti mirnim putem. U slučaju spora, mjesno je nadležan Općinski sud u Zagrebu.
 • Pohvale i kritike

  Pohvale i kritike

  Sve pohvale i pritužbe molimo šaljite na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

POČETKOM BORAVKA U KUĆI GOST PRIHVAĆA SVE UVJETE IZ “KUĆNOG REDA” I PRAVILA PONAŠANJA U KUĆI

Hvala što ste nam poklonili svoje povjerenje.

Uživajte u svježem zraku, cvrkutu ptica, pogledu, odmorite dušu i želimo Vam ugodan boravak!

U skladu s novom europskom regulativom, Eko kuća Trpuci je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web stranica, prikaz sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Kolačići su anonimizirani te u svakom trenutku možete kontrolirati i konfigurirati postavke kolačića u vašem Internet pregledniku. Više informacija